søndag 11. juli 2010

Kjøkkenmaskin-det vanskelege valget

Eg fyller 30(!) år i år
...ja eg veit; det ser ikkje slik ut..hihi☺
men sånn er da☺

På ønskelista mi står det ei kjøkkenmaskin.

Eg ønske meg veldig ei KitchenAid-kvit, som under her, eller rosa☺

Men er det berre ei ok maskin som er superfin og dekorativ på kjøkkenbenken??

Er det bedre kjøpe ei slik Kenwood?
Har eg meir igjen dersom eg brukar pengane på ei slik istaden??
Det eg høyrer av andre er at ei Kenwood maskin er større og ein kan dermed lage større deiger om gangen og at det er meir utstyr med som ein kan bruke til å lage meir forskjellig enn ein kan med KitchenAid. 

Kanskje du har erfaring å dele med ein stakkar som egentleg ikkje er nåke husmor i heile tatt....
men som kanskje blir det viss kjøkkenmaskina står på benken☺
....eller som bør bli det viss ei dyr kjøkkenmaskin står på benken....☺

Nok ein delvis overskya dag her.
Eg tenker å fylle dagen med maling av tallerkenhyller og ein trilletur♥


Nyt dagen din21 kommentarer:

Godt Isolert ♥ Victoria sa...

Hei! Jeg har electrolux assistent og er kjempefornøyd. Den er stor og veldig bra, men ikke så veldig fin. Derfor har jeg den stående i ei skuff når den ikke brukes. Lett tilgjengelig, men ute av syne. Jeg ville gjerne hatt kitchen aid sånn for syns skyld ja, men er fornøyd med den jeg har! :)

Anonym sa...

Hei! Jeg ville ha ønsket meg Kitchen Aid! :) Det er sant som du skriver, at Kenwood har større kapasitet og kommer med en del tilleggesutstyr. Men er du heldig kan du få kjøpt Kitchen Aid maskina med tilleggsutstyr på kjøpet. Maskin går veldig rolig, den er så mye finere enn Kenwood, og du får garantert lyst til å bake. Jeg har mskina selv, og har aldri anget på det... Den største forskjellen er at man kan bake 2-3 brød i en Kitchen Aid, mens du kan bake 4-5 brød i en Kenwood. Jeg har ikke stor nok fryser til det!

Lykke til med valget!

Kristin sa...

Heiheii!!!

30 år - så moro med rundt tall og fiiine gaver;-)
Jeg ønsker meg Kenwood maskin selv, fordi jeg bare har hørt positivt om de.. Men har ingen erfaring med noen av de, så er nok ikke en god veileder! Mer en villeder;-) hihi*

Her er det GRÅTT og pøsregnebyger! Skikkelig kontrast til den stekvarme dagen i går.. sommer i Norge er kontrastfylt - det er sikkert!

Håper du koser deg med maling og trilletur.. Og at noen andre gjør det litt klokere ang valget av maskin! KLemmer

Unknown sa...

Hei:)

Jeg tenker at det viktigste med en kjøkkenmaskin er at den er stor og kraftig, og ikke minst med mye ekstrautstyr... Jeg har Electrolux sin, og den er ganske stor. Kjempefornøyd. Den er ikke et smykke akkurat, men jeg har aldri hatt planer om at den skal stå fremme uansett... Men er det planen hadde jeg valgt KitchenAid:)

Den mailegkaninen kjøpte jeg på denne nettsiden: http://www.bijoulifestyle.co.uk/

Ha en fin dag:)
Her regner, lyner og tordner det. Da får jeg gjort litt inne:)

Klem, Marthe

Lise Katrine sa...

Hei :)

Eg kjøpte meg kenwood maskin på elkjøp i fjor, og er veldig fornøgd. Dei har den av og til på tilbud, den er riktignok kvit, men med mi var det mykje ekstra, bl.anna to bakebollar, ein i plast og ein i stål. Eg har mi ståande på kjøkkenbenken med stålbollen på, i mangel på skåp-plass ;)
Eg bakar 3 store brød i mi, og det er so deiligt å kunne bake mykje når ein først får ånda over seg til å sette i gang ;)

Rosa maskin hadde vert knas, men er redd ein fort kan bli lei, og det er jo meininga dei skal vare nokre år... ;)

Lykke til med valget! (du har no ei lita stund igjen enda ;)

ha ein strålandes søndag i varmen :)

Klem, Lise

h.espe sa...

Hei på deg, og takk for koselig søndagsvistitt :o)

Kan nok ikke hjelpe deg med valg av kjøkkenmaskin, da jeg ikke har noen selv. Men, tror nok du skal veldge utfra kapasitet fremfor estetikk - det viktigste er jo gleden og nytten du får ved å BRUKE den :o)

Kjedelig å høre at sommerfølelsen ikke har kommet til deg enda - krysser fingrene for at så snart mannen får ferie, så stråler solen og følelsen er der :o)

Nyt dagene vennen!

Goklem fra Hildegunn

Unknown sa...

Hei

Kan godt forstå at du vil tenke deg godt om før du kjøper kjøkkenmaskin, den skal jo vare en del år.
Jeg kjøpte meg Kitchen Aid maskin for 6 år siden og er veeeeldig godt fornøyd med den!! Ser at bollen ikke er like stor som på en Kenwood, men det har ikke vært noe problem for meg. Blir til at jeg lager deigen i 2 omganger om jeg skal bake mer en 2 kg.

Ønsker deg lykke til med maskinkjøpet.

Klem

Unknown sa...

Hei igjen...

Tusen takk for koselig kommentar inne hos meg:-)

Jeg er ikke så avansert av meg;-) så maskinen har nesten bare blitt brukt til baking, pisking av krem ol. Syns ikke den er treg, men det er kanskje fordi jeg ikke har noen kenwood selv. Det som jeg syns er veldig positivt med ka maskinen er at den ikke bråker noe særlig, vi kan snakke rett ved siden av den. Jeg har alt av tilleggsutstyr til den, men... det ligger i kassene fremdeles... Må kanskje ta meg i nakken å prøve det snart.

Vet ikke om du ble noe klokere, men håper at du blir fornøyd med valget ditt - uansett om det blir kenwood eller kidchen aid...

Klem

Cathrine Aksnes sa...

Jeg skal også kjøpe kjøkkenmaskin.. kan jo være 25 års gave til meg selv ;)¨skal se på tipsene du får.. til meg er pris avgjørende også :)

liven sa...

Heisann!!
Det er nok valgets kval dette....og vet ikke hva jeg skal råde deg til!!
Så koselige innlegg du har hatt siden sist jeg var innom....kjempefint i kosekroken din!!
Masse koselige detaljer !!

ha fine sommerdager :o)

Bjørg ✩ Huset ved Fjorden sa...

Eg høyrte igår faktisk om ei som syns Kitchen Aid maskina si var dårleg..men eg har aldri prøvd den sjølv, og kan vel egentleg ikkje uttale meg. Eg har alltid hatt lyst på den sjølv, den er jo så fiin!! Og den er sikkert vel nok til mitt bruk;) Eg har ikkje kjøkkenmaskin sånn som det er idag..og eg er fyllt 30, får vente til eg er 40 eg då;P
Så nydeleg kosekroken din vart med hylla! Dei zinkhusa er berre sååå fine!! Eg er forelska i mine:)
Ha ein fin kveld!
Klem:)

opp ei trapp og inn ei dør! sa...

Jeg har ingen av delene selv, men liker godt kenwooden til mor:) På den andre siden ser K.A mye bedre ut! kjekt med bursdag...30 er da ingen alder;)

Ann Helen sa...

Ååh, valgets kvaler det der, altså! Jeg vurderte ift hva jeg faktisk skal bruke den til, og fant ut at langpannekaker og andre kaker til bursdager etc er det det går i her. Selv om jeg ideelt sett gjerne skulle vært fru brødbaker, må jeg nok instille meg på at jeg aldri blir det, og da var valget enkelt: estetikk! ;-) Kitchen aiden har mer en stor nok motor til å røre smør og sukker hvitt, hihi, også er den søt, liten og nett og kan stå fremme hele tiden!
Tror det lureste er å vurdere i forhold til bruk!
Lykke til:))

Unknown sa...

Hei og gratulerer med dagen når den kommer :)!
Jeg HAR hatt en Kitchen aid (knallrød ~ herlig!), men opplevde nok at estetikken konkurrerte ut funksjonaliteten... Maskinen ble med min eks-mann da vi skilte lag, så nå har jeg en knøtt-liten mixmaster, hihi...
Men det betyr også at jeg etterhvert kjøper en kjøkkenmaskin igjen. Estetikeren i meg hyler etter en cremefarget Kitchen Aid, men om fornuften får velge (og det spørs) bør jeg nok heller velge en mer funksjonell maskin. KA søler endel ved fløtepisking ("lokket" fungerer ikke optimalt), den er ikke så watt-sterk som andre kraftige maskiner, men ettersom jeg ikke har hatt andre maskiner, vet jeg heller ikke så mye om deres funksjonalitet..
Hm... ble du noe klokere?
Lykke til!
Sommerklem fra Nanni

Villevinkel sa...

takker for hyggelig kommentar. Og så flott at du vil følge meg :-) Legger meg som følger hos deg også.

Flott kjøkkenmaskin ja :-)

Klem

Ann Helen sa...

Oops, ordla meg litt feil jeg kanksje. Joda - den baker absolutt brød og boller også. Jeg tenkte mer på hvis man skal bake en hel ukesbeholdning f.eks - da er nok en større maskin å foretrekke.

Unknown sa...

Nå er jeg ingen stor brødbaker, men maskinen tok ikke større deig enn en slik ferdigpakke (der er mitt nivå, serru...) med to brød. Ekstrautstyret til kjøttkvering, slicing av grønnsaker osv brukte jeg aldri, det synes jeg er ok å gjøre for hånd og mye styr med montering bare for dette med grønnsaker...
Du må nok tenke over hva ditt behov er. Liker du å lage mat og hva slags mat.
Hos oss var det eksmannen som hadde så lyst på og han er lidenskapelig opptatt av interiør...
Jeg brukte ikke maskinen så mye, så den beste rådgiveren er vel en som elsker å lage mat og har en slik maskin, f.eks. Nigella Lawson... har du sett hennes program? Hun elsker jo sin KA.. :)
Nattaklem herfra meg med mixmasteren... :)

Unknown sa...

Oj.. la inn lang melding... kom den med...?
Hihi... trøtt her... :)

Min stil sa...

Oj, der kan ikke jeg hjelpe i allefall.

Blir spennende å se når du får malt spisebordet hvitt. Leker nemlig litt med tanken jeg også :)

:) Susanne

cissemosse sa...

Ser du har fått mange råd, men her kommer enda et. Vi fikk Kenwood Major til bryllupet vårt for snart 7 år siden og jeg er så fornøyd! (Var litt skuffet først fordi jeg ønsket meg Kitchen aid) Maskinen vår tåler alt! Og den har fantastisk ekstrautstyr. Om sommeren går blenderen konstant til smoothies og den klarer selv de mest hardfrosne klumper med frukt og bær.

Anonym sa...

Jeg liker den øverste maskina best hvis den skulle stått på MIN kjøkkenbenk. Gjerne i tidløst hvit. Men jeg har mixmasterskap og da blir den uansett stående skjult så med tanke på utstyr og bruk ville jeg kanskje gått for den nederste. Kjekt å kunne ha mulighet til å kjøpe til diverse utstyr ja.