torsdag 7. mai 2009

Interiørtips2-bling bling og spray :)

eg har fått ei utfordring frå herlighet om å komme med eit interiørtips å dele med resten av bloggverden :) har hatt denne utfordringa før, men ka gjer vel det!?!! :o)
tenkte eg skulle komme med to tips faktisk.

det første er å ha ei notatbok der ein kan notere ned/lime inn tips, idear, vareprøvar, nettadresser, bilder ein tar eller finn i blad, navn på butikkar, malingsnr/navn osv. på denne måten vert det jo veeeeldig oversikteleg, og kanskje ein etterkvart kan kaste litt av overfloden av interiørblad som vert liggande. kan vere lurt å markere boka slik at den vert lett å finne att, eg har merka mi med årstall.

var egentleg tenkt kjøpe meg ei "kjedeleg" notatbok og dekorere den sjølv. men klarte bere ikkje gå ifrå denne her. rosa og med bling bling-perfekt :) og likte veldig godt der svart/kvite mønsteret og. kunne tenkt meg noko slikt som tapet på eine veggen i stova i nye-leilegheita vår faktisk.
den rosa halvmåne delen inneheld ein magnet, slik at den vert lokka av seg sjølv. veeeldi kult :)

enno meir rosa, og med eit fiiiint mønster :)

blanke ark, klare til å motta interiørtips. skal nok ikkje verte vanskeleg fylle den opp nei.


det andre tipset eg vil komme med er spraymaling!!! blitt veldig populært, men tenkte dette var noko å formidle vidare i tilfelle nokon ikkje har blitt bitt av basillen enno :)

dette er ei brun hengepotte eg har hatt leeeenge. og var litt lei av den. so istadenfor å sette den vekk og kjøpe ny valgte eg heller å spraye den. eg har jo blitt veldig fan av det kvite i det siste, so valget vart enkelt: kvitt!
eg vart veldig fornøgd med resultatet. eg valgte og å spraye "hengesnøre" i samme fargen. det var tidlegare i gullfarge. ein mulegheit er jo då å spraye potta i ein farge og "hengesnøre" i ein anna.
har ingen bilder av korleis den tok seg ut hengande med blomst, men slik vart det etterpå:
eg kjøpte min spray på biltema, men slik får ein nok tak i dei fleste plassar. hobbylakk heitte den eg brukte. finns i mange fargar.
når ei sprayer er det lurt å stå ute, gjerne ha papp under det ein skal spraye om ein er redd for søl-og søl vert det :) lite vind er og greitt at det er. hold sprayen ca 30 cm frå det du skal spraye, då unngår du at det begynner å renne og vert ujamnt. spray eit tynt lag, la tørke i 10 min (les på sprayflaska då det kanskje kan variere) og spray på lag nr 2. gjenta om nødvendig.
håpe det var tips til nytte :) lykke til :)
skal sende denne utfordringa vidare til 5 stk:
har fyrt i ovnen idag, kaldt her. nesten høst vær ute. skal ete ein mini middag-foccatia med pålegg. heime åleine, min kjære har personalmøte med jobben. ikveld skal vi kose oss med siste episode av ungkaren-skal tru om forholdet mellom Jørgen og Katinka holdt??
håpe alle har det fint der ute i verden :)
KLEM :o)

11 kommentarer:

irina sa...

Ha ha tror jeg har skapt en trend med sølvsprayen i allefall !!
Artig !!
Takk for tips !!
Klem

M sa...

),O
lö,)
l),
l
Titter innom deg igjen!
Lure tips!!!
Jeg har også et tips i dag!

Gir biltema sprayen en matt look???
Klem fra meg

irina sa...

Ha ha syns det er hyggelig at jeg kan bidra med noe !!!

ha ha ha !!

Villa Kos og Kaos sa...

Bling,bling boka var jo knall kul!
Smarte tips deler du også...og ja..er smittet av spraybasillen!
Utrolig hva som kan forvandles med litt spray!
Den lampa di under her var bare råstilig!
Klem G-C

Unknown sa...

Takk for utfordring!!
Må tenke litt... :)

Fikk jo en utfordring for en stund siden og så tenke jeg at jeg skulle nevne en slik bok jeg har, der jeg samler alt av insoirasjon... har til og med en heklet rose der... :)
Jeg kan kanskje nevne den uansett, ettersom min er til oppskifter, blandet med bilder av ungene, interiør osv.. *tenke*

Følg med-følg med,
Men først er det nattaklem :)

Mor og datter sa...

Så utrolig fin blogg du har!
Gøy å se og få tips!takk takk.

ha en fin helg.
klem

Bianca sa...

Kjempe kul bok, og lurt tips også! Tror jammen jeg skal lage meg en slik bok :P

Er smittet av spraybasillen jeg også, går jo omtrent rundt i huset og leiter etter noe jeg kan spraye ;P

Hjortehodet er kjøpt på Isak her i Sandefjord, tror bare den finnes i Sandefjord og Tønsberg i Norge.. Men har sett at de selger flere ting på finn, så de sender sikkert gjerne om man bare sender en mail å avtaler med de ;)

Herlighet sa...

Kjempe bra tips :) ha en herlig dag :)

h.espe sa...

Jepp, jeg er superheldig og veldig glad.. :o)

Så fine tips!!! Jeg har også "stæsjet" meg en "idé bok" - vintage blonder og stæsj - kanskje viser jeg den hos meg... Boken er iallfall i ferd med å fylles opp av herlige tips jeg finner i blogglandia og andre steder.

Ha en supergod helg!

Klem fra hildegunn

Sivs hus sa...

Hei, TAkk for hyggelig hilsen. Gratulerer med rålekker taklampe til soverommet og den herlige søte hesten til datteren din. Den fikk jeg også lyst på... God helg fra Siv

Guttemamma sa...

Spray er moro uten tvil!! Har og en sånn bok jeg skriver "huskepåting" i!! Ha en fin kveld,hilsen fra Anette:-)