mandag 27. april 2009

Utfordring frå Anine

Anine har sett i gang ei artig utfordring. den kan vere til hjelp for mange her i bloggverden dersom alle tek den :o) det kan vere lurt skrive ned tipsa som forhåpentlegvis kjem til å dukke opp i bloggar rundt omkring. tips: ei tips-notat-bok! :o)

utfordringa går ut på å finne eller bruke eit interiørtips og dele det med alle andre på din blogg. so skal du utfordre 7 nye bloggarar og linke til den du har fått utfordringa frå. artig eller??? :o)

her er mitt tips:

eg har funne framgangsmåten for å male møblar i shabby chic stilen. ser det er mange rundt omkring som gjer dette, men ekje alltid like lett få det til. derfor tenkte eg det kunne vere greitt med ei oppskrift for dei som er intereserte. og no må dåke ikkje tru at eg kan dette. eg har aldri prøvd det, men har etterlyst ein måte å gjere det på, for ha nokre møblar eg kunne tenkt meg hatt litt shabby.

Slik gjør du:

1. Tidligere behandlede møbler må vaskes med et kraftig rengjøringsmiddel, for eksempel kraftvask, grovrent eller salmiakkvann. Skyll godt med rent vann, og la tørke. Et nytt møbel kan avstøves med en fuktig klut.

2. Gå lett over flatene med et slipepapir for å fjerne fiberreisningen slik at treverket blir helt glatt. (Slip alltid i trefibrenes lengderetning!) Fjern støvkornene med en lett fuktet klut.

3. Påfør et strøk matt oljemaling, og la tørke.

4. Lag ”naturlig” slitasje ved å slipe forsiktig ned til treverket gjennom malingen langs kantene på møbelet. Men ikke overdriv! En slipesvamp gjør det lettere å lage en myk og naturlig slitasje, men vanlig slipepapir kan også benyttes.

5. Fjern støvkornene med en lett fuktet klut.

6. Påfør lasuren med en pensel, og la den ”sette seg” (ca 5 min).

7. Deretter tørkes lasuren av med en ren, lofri fille. Den mørke fargen vil legge seg i sprekkene i treverket og gi et gammelt, antikk preg.

8. For en matt og fin overflate kan du avslutte med å påføre et tynt lag parkettolje. Vent ca 15 min. og poler overflaten med en ren, lofri fille.

Alternativt kan du male møbelet i en annen bunnfarge (for eksempel lys blå), og så overmale med en hvit-farge. Når du sliper igjennom den hvite malingen vil blåfargen komme fram og lage en fin effekt. Det er også mulig å benytte andre farger på både malingen og lasuren. Ikke vær redd for å prøve deg fram!

Lykke til :o)

eg utfordrar so....

Cathrine

Moa

Mia

Hildegunn

Frk.T

Cathrine

Anita

gledar meg til tipsa strømmer på :o)

5 kommentarer:

M sa...

Også jeg som kom forbi for å si at jeg hadde gitt deg denne utfordringen på min side!!
Tjiii hiii!!!
Da må jeg finne en annen!!!
Ha en fiiiin dag, håper du svinger innom meg dann og vann!
Klem fra meg!

Fru Luna sa...

Hei :)

Trappa var lakkert i utganspunktet, så vil pusset den ned først... Pusset den også etter grunninga, men vet ikke om jeg gidder å pusse mellom de neste malingsstrøkene ;)
Får du overtalt noen til å hjelpe dere i god gammeldags dugnadsånd? Vi fikk svigerbror til å gå over trappa med kvistlakk.
Et alternativ er å male med vannbasert maling og gå over med f.eks to strøk lakk til slutt. Det tar mye kortere tid enn med oljemaling!
Og ja, det er nok litt styr med å male trappa ;) Men det er verdt det! Vår trapp er nok litt lengre enn vanlige trapper, pga takhøyden.

Anonym sa...

Den tar jeg:))))
Må tenke litt først, så kommer det nok en god ide:))

Klem Anita

Englefryd sa...

Tusen takk for koselig kommentar i bloggen min. Kjekt at du tok turen innom:-)
Blir noe helt annet med disse skapene ja, når de får seg litt hvit maling!!
Takk for interiørtipset.

ønsker deg en super dag!

M sa...

Hei hei, godt tips! Det er jo tydeligvis mange som omskaper møblene til shabby chick for tiden!
Ha en fiiiiiiiiiiiiiiin dag!
:)